Tuki- ja osaamiskeskushanke

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toiminta muuttuu menossa olevien uudistusten ja muuttuvien tarpeiden myötä. Ympäristön haasteet ja muutokset asettavat uudenlaisia vaatimuksia toiminnalle ja kiinteistöille. Tarvitaan toimivia ja monikäyttöisiä tiloja, jotka vastaavat toiminnallisiin tarpeisiin myös vuosikymmenien kuluttua.

Meneillään oleva uuden Tuki- ja osaamiskeskuksen rakennushanke on laajuudeltaan noin 7 000 m2. Hankeen kustannusarvio 12 944 000 € ALV 0 %. Ministeriön investointilupa hankkeelle on saatu 6.4.2017.

Tuki- ja osaamiskeskuksen kokonaisuuteen kuuluu tehostettua palveluasumista, lyhytaikaista asumista, tutkimus- ja kuntoutusjaksoja, moniammatilliset arviointipalvelut, liikkuvat palvelut, tiedotus-, neuvonta- ja koulutuspalvelut, hallinnon ja talouden kokonaisuus, terapiatilat sekä palvelukeittiö, ravintola ja kahvila. 

Palveluyksiköissä on yhteensä 37 asuntoa kahdessa kerroksessa. Palveluyksiköiden asunnot sijaitsevat pienissä 4-5 asunnon kotiryhmissä. Asuntojen koko on 25 m2.

Tuki- ja osaamiskeskuksen uudisrakennuksen pääsuunnittelija on Arkkitehdit Siistonen Oy. Tilojen suunnittelussa on painottunut tilojen muunneltavuus, monikäyttöisyys sekä esteettömyys. Toiminnallinen suunnittelu tapahtuu tiiviisti tilojen suunnittelun kanssa.

Tuki- ja osaamiskeskuksen rakentaminen on käynnistynyt lokakuussa 2017. Rakennusurakoitsijana toimii YIT Suomi Oy. Rakennus on valmis 3/2019.

Toiminta uusissa tiloissa on käynnistynyt toukokuussa 2019.

Kuva: Eskoon Tuki- ja osaamiskeskuksen uudisrakennukset. Punaisessa ja sinisessä kotiryhmässä sijaitsevat asunnot ja mustaan rakennukseen sijoittuvat asiantuntijapalvelut sekä kahvila, ravintola, neuvottelutiloja ja hallinto- ja kehittämispalvelut.

Kuva: Tuki- ja osaamiskeskuksen rakennuskokonaisuus, johon kuuluvat edessä vasemmalta valkoisessa rakennuksessa Niittyvillan koulun ja aistikeskus Sateenkaaren tilat sekä oranssiseinäinen terapiatilojen rakennus, jossa mm. sali ja terapia-allas. Takana vasemmalla valkoinen Pääkujan palveluyksikkö sekä ylemmässä kuvassa esitellyt kotiryhmät.

Tuki- ja osaamiskeskushanke PDF >>

Tuki- ja osaamiskeskushanke Ilkan uutisissa >>