Kulttuuripajan taiteilijat lennossa

04.05.2017

Kulttuuripajan taiteilijat lennossa


Eskoon Kaarisillan Kulttuuripajassa on kokoontunut kuuden luovan nuoren ryhmä viime elokuusta alkaen. Eskoon ruokasali Helmessä Päätie 3:ssa avattiin ryhmän LENTOON!-taidenäyttely iloisin juhlamenoin 3.5. 


Näyttelyn taiteilijat Sami, Jenna, Antti, Keijo, Henri ja Mira ovat toteuttaneet yhteisen teeman alle jokainen omaa visiotaan. Ryhmän ohjaajina toimivat Marjaana Araneva ja Mikko Kytöniemi sekä Marika Ylikojola.

Ryhmä taiteili näyttelyn symboliksi kotkan. Sami kirjoitti ja esitti avajaispuheen: 
"Kotka voi symboloida ihmistä, jonka mielestä jokin asia voi tuntua mahdottomalta. Kun siipiänsä räpyttelee, niin yhtäkkiä voi huomata nousevansa ilmaan. Pienestä linnusta voi kasvaa iso kotka. Taivas on vapaa, alhaalla on ne asiat jotka kotka koki mahdottomiksi – se pääsi noin matalalta näin korkeaan lentoon."

”Musiikki on läsnä meidän toiminnassa, inspiroimassa taustalla tai joskus yhteisessä laulussa ja soitossa. Se soi taustalla tai sitten lauletaan. Musiikki inspiroi", Sami kertoo. Yksi hänen tauluistaan esittää kitaraa. Sami toimii muusikkona Pähkä-bändissä laulaen ja soittaen kitaraa ja rumpuja.

Jenna Puisto on tehnyt upean kitara-aiheisen työnsä sekatekniikalla. Jennan Mielenrauhan kitara -teos on Erityisneuvola Silmun tilaustyö. 

Näyttely on esillä Eskoon Helmessä 30.6. asti. Sieltä se siirtyy Nurmon kirjastoon heinäkuun ajaksi.


Näyttelyn avajaisissa sai ensiesityksensä myös ryhmän tuottama elokuva. Elokuvaprojektin aikana nuoret ideoivat, käsikirjoittivat, kuvasivat ja esiintyivät kameroiden edessä. Elokuvan tyylilaji oli lähinnä villi parodia. Pölöhöt uutiset kutitteli nauruhermoja ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Kulttuuripainotteinen toimintaryhmä toimii neuropsykiatrisesti oireilevien nuorten hoidon ja kuntoutuksen tukena. Toiminnassa on sisäänrakennettu kuntoutuspolku, jossa tehdään vahvasti yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa. Kulttuuripajassa yhdistyvät erilaiset luovat menetelmät ryhmän kiinnostuksen mukaan.

Ryhmä on toteuttanut luovuuttaan musiikin, taiteen, mediakasvatuksen sekä vapaa-ajantoiminnan kautta. Hyväksymis- ja omistautumisterapia (HOT) ja Hyvän elämän kompassi -verkko-ohjelma ovat osa toimintaa.

Kuva Jenna Puistosta ja Mielenrauhan kitara -työstä avautuu suurempana, kun klikkaat kuvaa.

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: