Valtuusto hyväksyi maa-alueen myymisen

16.12.2016

Eskoon valtuusto päätti kokouksessaan 16.12.2016 hyväksyä hallituksen esityksen, jonka mukaan Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä myy Seinäjoen kaupungille noin 20,35 hehtaarin maa-alueen kiinteistöineen. Tosin kolme Eskoon kerrostaloa jää vuokratonteille kuntayhtymän omistukseen. Eskoon käyttöön jäävät määräaloineen tulevien kaavatonttien lisäksi Kotomarkin, Kärjen kortteerin ja Vanamon kiinteistöt.

Kauppahinta on 2 609 510,00 €.

Valtuusto päätti samalla Tuki- ja osaamiskeskuksen rakentamisesta hankesuunnitelman ja L1-vaiheen luonnossuunnitelman mukaisesti.

Kaikki valtuutetut olivat hallituksen esityksen kannalla, mutta aloittamisen ajoituksesta äänestettiin.

Päätös hyväksyttiin äänin JAA: 349 2/3 ja EI: 20 1/2. Kaarina Paalijärvi Alajärvi, Esa Annala, Kauhava ja Juhana Lähdesmäki, Ilmajoki jättivät valtuuston päätökseen kirjallisen eriävän mielipiteen.

Valtuuston puheen johtaja Matti Kuvaja avasi kokouksen ja pohti aluksi valtuutettujen asemaa.

– Mielelläni ajattelisin, että edustamme täällä nimenomaan kehitysvammaisia, mutta meitä ohjeistavat myös kuntien johto ja poliittiset päättäjät, ja edustamme myös kukin omaa poliittista viiteryhmämme. Sote-uudistus on lisäksi vaikeuttamassa päätöksentekoamme. Mutta olemme onnistuneet tekemään kauaskantoisia päätöksiä tähänkin asti, Kuvaja sanoi.

Hallituksen puheenvuoron esitti puheenjohtaja Merja Uusitalo. Hän korosti, että hanke on suunniteltu hallitusti ja että rahoitus on laskettu tarkasti. Eskoo tuottaa palvelua jo nyt kahdelle maakunnalle ja yhteistyö on ollut hyvää.

– Haluaisimmeko tämän itse hajoittaa - toivottavasti emme, Uusitalo painotti. Hän totesi, että Keskustan ryhmä kannattaa päätöstä.

Investoinnit puhuttivat valtuutettuja

Valtuutettu Raija Kujanpää Vaasasta kertoi, että Kokoomuksen ryhmän enemmistö kannatti päätöstä.

– Vaasan kaupunki luottaa Eskoon palveluihin. Eihän kehitysvammaisten asioita hoida enää kukaan niin kuin Eskoon ja Kårkullan valtuustot. Itse kannatan tätä päätöstä. Jos me emme uskalla tukea ääneen kehitysvammaista, kuka uskaltaa?, Kujanpää kysyi.

SDP:n Jaakko Lepistö totesi, että Eskoon alueen 70-luvun rakennukset ovat tulleet tiensä päähän, ja ellei investoitaisi uusiin, pienempiin nykyaikaisiin tiloihin, jouduttaisiin remontoimaan vanhat rakennukset ja runsaasti neliöitä, joille ei olisi käyttöä.

– Investointi turvaa alueen kehitysvammaisten asian, Lepistö summasi.

Valtuutettu Kaarina Paalijärvi esitti Alajärven edustajana suunnittelun siirtämistä vuoteen 2019, jolloin sote-rakenne on selvillä. Hänen esitystään kannattivat Esa Annala Kauhavalta ja Juhana Lähdesmäki Ilmajoelta. Annala totesi, että hankesuunnitelma on loistava, mutta ajankohta väärä.

Valtuutettu Pekka Kivisaari Lapualta piti investointia kohtuullisena ja korosti, että isompien kaupunkien kilpailun kiristyessä ja yksityisen sektorin tullessa markkinoille Eskoon on oltava iskussa.

– Näen tämän omistajien eli kuntien kannalta järkevänä. Kehittäminen on omissa käsissä. Soten tulon odotteleminen olisi kohtalokasta, Kivisaari totesi.
Valtuuston puheen johtaja Matti Kuvaja avasi kokouksen ja pohti aluksi valtuutettujen asemaa.
Valtuuston puheen johtaja Matti Kuvaja avasi kokouksen ja pohti aluksi valtuutettujen asemaa.

 

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: