You are currently viewing Upouusi tuki- ja osaamiskeskus Seinäjoella

Upouusi tuki- ja osaamiskeskus Seinäjoella

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo avasi Seinäjoella toukokuun alussa uuden palvelurakennuskokonaisuuden. Sieltä käsin palvellaan koko kuntayhtymän alueen väestöä.

Rakennuksessa on panostettu erityisesti Eskoossa asioivien asiakkaiden käyttökokemukseen. Myös kaikki asuintilat on mitoitettu ja varusteltu asiakkaiden ja asukkaiden tarpeiden mukaan.

Tilojen suunnittelua on ohjannut esteettömyys ja esteettisyys. Värimaailma on rauhallinen ja luonnonläheinen. Vihreän värin käyttö jatkaa ikkunoista avautuvaa luonto- ja metsämaisemaa myös sisätiloissa. Maisemaa voi ihailla kahvilan ikkunoista tai terassin puolelta. Suuri ja avoin kahvila-alue on täynnä pieniä pöytäryhmiä ja viherkasveja.

Isot, lattiaan asti ulottuvat ikkunat tuovat päivänvaloa tiloihin.

Tilojen aistiystävälliseen akustiikkaan on kiinnitetty erityistä huomiota. Hälyä ovat vaimentamassa rakenneratkaisut, akustiikkalevyt, kalusteet, tekstiilit ja lattiamateriaalit.

Asiakaspaikoitus ja invapaikat on sijoitettu pääoven välittömään läheisyyteen. Rakennukseen tulijaa ohjaa pääovelle äänimajakka. Pääopaste on suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sisäopastuksessa on käytetty paljon kuvasymboleja.

Tilojen käyttäjät on otettu huomioon opasteiden suunnittelussa. Näin rakennuksessa kävijöille varmistetaan katkeamattomasti opastetut reitit.


Tilojen suunnittelussa on panostettu vastaanotoilla käyvien asiakkaiden viihtyvyyteen. Odotustiloja on monia, ja ne sijaitsevat kahvilan ja ravintolan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaita varten on myös oma taukotila.

Asiakas voi vetäytyä taukotilan rauhaan vastaanottoa odotellessa.

Uusi rakennus yhdistää Niittyvillan koulun ja Aistikeskus Sateenkaaren osaksi rakennuskokonaisuutta. Samassa yhteydessä sijaitsevista Eskoon hoiva- ja tukiyksikön asunnoista on lyhyt matka sisäkautta saunatiloihin, uima-altaalle ja aistikeskukseen.

Terapiatiloissa sijaitsevat fysio- ja musiikkiterapia, harjoituskoti, motorinen tila ja sali, jossa voi järjestää niin liikunta-, kulttuuri- kuin koulutustilaisuuksia.

Terapia-altaan lämpötila on noin 30 astetta.


Ulkoalueet rakennetaan valmiiksi kesän aikana. Ulkona on valmis lähiliikunta-alue sekä talon sisäpihalle rakentuva aistipuutarha. Aistipuutarhassa risteilee polkuja, jotka on katettu jalan alla tuntuvilla vaihtelevilla materiaaleilla.

Aistipihalle sijoitetaan pergola sekä vesiallas. Istutusaltaiden kasveja pääsee hoitamaan esteettömästi myös pyörätuolikorkeudelta. Aistipuutarha on osa Eskoon Green Care -toimintaa.

Päärakennuksen työtiloissa työskentelee noin 50 työntekijää. Työtilojen suunnittelua on ohjannut tilojen kustannustehokkuus, monikäyttöisyys sekä moniammatillisen yhteistyön mahdollistaminen tilaratkaisuilla. Neljän työntekijän kompaktit solut sisältävät omat hiljaiset työtilat sekä keskellä solua olevan yhteisen tilan palaveripöytineen. Tämä kaikki mahtuu 28 neliöön.

Projektipäällikkö Tiina Paganus ja rakennuspäällikkö Timo Hakala ovat hoitaneet rakentamisen käytännön toteutusta.

Seinäjoen tuki- ja osaamiskeskus

Eskoontie 52

 • Asiantuntijapalvelut
 • Lääkäripalvelut
 • Tulkkauspalvelut
 • Henkilökohtaisen avun palvelu
 • Sosiaaliasiamiespalvelu
 • Hengellisen työn tilat
 • Hallinto- ja kehittämispalvelut

Kahvila ja ravintola

Eskoontie 52

 • Kaikille talossa asioiville
 • Työvalmennusvetoisesti hoidettu kahvila

Eskoon tukiyksikkö

Eskoontie 54 (1. krs)

 • Asumisen tuen palvelut
 • Psykososiaaliset palvelut

Eskoon hoivayksikkö

Eskoontie 54 (2. krs)

 • Asumisen tuen palvelut
 • Perheiden tuen palvelut

 

 

TEKSTI Tiina Paganus ja Iina Åman
KUVAT Timo Aalto

 

The post Upouusi tuki- ja osaamiskeskus Seinäjoella appeared first on Eskoossa.fi.

Katso alkuperäinen artikkeli.
Tekijä: Iina Åman

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän palvelut siirtyvät 1.1.2023 alkaen kahdelle hyvinvointialueelle