You are currently viewing Valmiuslain rajoitukset välittömästi voimaan Eskoossa

Valmiuslain rajoitukset välittömästi voimaan Eskoossa

KORONAVIRUSTIEDOTE 16.3.2020

Valmiuslain rajoitukset välittömästi voimaan Eskoossa

Suomen hallitus ja viranomaiset saattavat 17.3. voimaan valmiuslain. Hallituksen linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 saakka. Eskoo on linjannut toimintansa valmiuslain nojalla. Muutokset astuvat voimaan viimeistään 18.3.

Eskoo suojelee asukkaitaan, asiakkaitaan ja henkilökuntaa sekä näiden läheisiä rajaamalla toimintaa kaikissa Eskoon yksiköissä.

  • Vierailut asumisyksiköihin on kielletty. Läheisiä autetaan yhteydenpidossa asukkaisiin sähköisillä välineillä. Eskoo varmistaa riittävät mahdollisuudet yhteydenpitoon kaikissa yksiköissä. Läheiset voivat neuvotella erityisissä poikkeustilanteissa vierailuluvasta yksikön palveluesimiehen kanssa.
  • Asiantuntijapalvelut palvelee asiakkaita toistaiseksi normaalisti. Olemme etukäteen yhteydessä ajanvarausasiakkaisiin tekstiviestitse. Asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuutta etävastaanottoon.
  • Yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muihin ihmisiin. Eskoon asumisyksiköissä nämä järjestelyt hoidetaan tapaus- ja tilannekohtaisesti asiakasturvallisuus edellä.
  • Työ- ja päivätoiminta on keskeytyksissä keskiviikosta 18.3. alkaen kaikissa Eskoon palvelukeskuksissa. Eskoon asumisyksiköissä asukkaiden päiväaikaista toimintaa järjestellään uudelleen. Jokainen yksikkö tiedottaa asiasta omille asukkailleen ja sidosryhmilleen.
  • Eskoossa asuvat lapset ja nuoret saavat kouluiltaan etäopetusta asumisyksiköihin.
    Eskoon ruokalat ja kahvilat on suljettu toistaiseksi. Asukkaat ruokailevat ja herkuttelevat asumisyksiköissä tai ulkoilun yhteydessä.
  • Julkiset kokoontumiset rajoitetaan Suomessa kymmeneen henkilöön (lukuunottamatta poliittista päätöksentekoa). Rajoitusta noudatetaan myös Eskoossa.
  • Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

 

Seinäjoella 16.3.2020va. kuntayhtymän johtaja Mervi Huttula

The post Valmiuslain rajoitukset välittömästi voimaan Eskoossa appeared first on Eskoossa.fi.

Katso alkuperäinen artikkeli.
Tekijä: Iina Åman

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän palvelut siirtyvät 1.1.2023 alkaen kahdelle hyvinvointialueelle