Aistikeskus Sateenkaari

Aistien avulla elämyksiä ja kokemuksia

Aistikeskus Sateenkaari sijaitsee Eskoon Tuki- ja osaamiskeskuksessa Seinäjoella. Sateenkaari tarjoaa tekemistä ja elämyksiä kaikenikäisille sekä lepoa keholle ja mielelle. Aistikeskuksen tarkoituksena on aktivoida ihmisen eri aisteja. Siellä on tilaa tunteille, luovuudelle sekä vuorovaikutukselle, jokaisen kävijän yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Aistikeskus tarjoaa rauhoittumisen lisäksi monenlaisia aktiviteetteja. On mahdollista pelata lautapelejä, Nintendo Switch-peliä tai vaikka maalata ja piirtää. Liikuntatilassa voit monipuolisesti liikkua tai leikkiä mielesi mukaan.

Aistikeskus Sateenkaari on oiva paikka pitää rennompi kokous tai järjestää lapsen syntymäpäiväjuhlat

Sateenkaaren eri tilat

Tilat Sateenkaaressa ovat esteettömät ja monissa huoneissa on myös kattonosturit.

Viherhuone

Viherhuoneessa voit istua leppoisasti viherkasvien keskellä ja kuunnella luonnon ääniä sekä rakentaa taikahiekasta linnoja.

Motoriikkatila eli liikuntatila

Motoriikkatilassa eli liikuntatilassa voit kokea liikunnan riemua pallotellen, tasapainotellen, tanssien tai pelaten. Pallomeressä voit rentoutua tai intoutua heittelemään palloja ilmaan. Tilasta löydät äänitaulun, josta voit kuunnella erilaisia ääniä. Tuoksupurkeista voit nuuskutella erilaisia tuoksuja. Tilassa on iso screeni, videotykki, tietokone ja pelikonsoli. Näiden avulla voit katsoa elokuvia, videoita ja musiikkia internetistä, laulaa karaokea tai pelata Nintendo Switch-pelikonsolilla.

Pimeä huone

Pimeässä huoneessa valkoinen ja neonvärit hohtavat sinivalolamppujen valossa. Tilassa voit rentoutua tai tunnustella ja katsella erilailla hohtavia esineitä. Peilin kautta näet itsesi uudella tavalla. Pimeä huone on kirkkaiden väriensä ansiosta erityisen hyvä, jos näkökykysi on heikentynyt.

Fysioakustinen tuoli ja Rocking chair -keinutuoli

Fysioakustisen tuolin äänivärähtelyt eli siniääniaallot joko rentouttavat tai aktivoivat käyttäjää tuoden hyvän olon. Äänivärähtelyt tuntuvat koko kehossa. Fysioakustinen tuoli parantaa aineenvaihduntaasi, laukaisee lihasjännityksiä, aktivoi verenkiertoa ja lievittää stressiä.Fysioakustinen tuoli ja

Rocking chair -keinutuoli

Rocking Chair-keinutuoli keinuu pehmeästi edestakaisin ja saa sinut rentoutumaan helposti. Tuolin selkänojasta kuuluvan musiikin tunnet koko kehollasi.

Valkoinen huone

Valkoisessa huoneessa voit ihastella tähtitaivasta ja ympärilläsi olevia värivaloja rentout-tavan musiikin tai luonnon äänien soidessa taustalla. Voit loikoilla vesisängyssä tai säkkituoleilla viltin alla. Valkoisesta huoneesta löydät painopeiton, joka luo sinulle turvallisen olon ja auttaa rauhoittumaan. Aurinkokeinussa voit nauttia pienestä keinumis-liikkeestä.

Kädentaitotila

Kädentaitotilassa voit askarrella, maalata ja pelata erilaisia lautapelejä.

Tiedustelut, varaukset sekä hinnasto