Kotopihlaja

Tarjoamme lyhytaikaista huolenpitoa ja pitkäaikaista huolenpitoa erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Kotopihlajassa on 4-paikkainen Lastentupa alle 12-vuotiaille, 4-paikkainen Nuortentupa yli 12-vuotiaille sekä Sviitti, jonka kaksi paikkaa on tarkoitettu erityisempää tukea tarvitseville lapsille.

Pikkupihlajan puolella on kuusi huonetta lasten pitkäaikaiseen asumiseen.

Huoneissa on oma wc ja suihkutila. Yksikössä on sauna, jonka yhteydessä on poreamme. Yksikössä on rentoutumistila, jota voi käyttää monenlaiseen tarkoitukseen; leikkiin, rentoutumiseen, lukemiseen, musiikin kuuntelemiseen tai television katseluun.

Tilat ovat esteettömät ja mahdollistavat lasten turvallisen ja yksilöllisen kuntoutumisen. Yksikön sisä- ja ulkotiloissa on huomioitu lasten tarpeet. Ympäristö on turvallinen liikkua ja ympäristössä on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja tilaa leikkiin.

Pihlajanmarja tarjoaa sekä lyhyt että pitkäaikaista huolenpitoa kaikkein hoidollisimmille lapsille. Pihlajanmarja sijaitsee palvelukeskuksen päärakennuksen toisessa kerroksessa. Tiloihin pääsee hissillä ja tilat ovat esteettömät.

Pihlajanmarjassa on neljä huonetta joissa kaikissa on oma wc ja suihkutila. Huoneiden keskellä on viihtyisä tupakeittiö ja suuri parveke. Pihlajanmarjasta pääsee vaivattomasti samassa rakennuksessa sijaitseviin monitoimitiloihin, uima-altaalle sekä saunaosastolle. Ympäristössä on hyvät ulkoilumahdollisuudet ja tilaa leikkiin.

Lasten oikeuksien kunnioittaminen

Toiminnassa korostuvat turvallisuus, yksilöllisyys, perhekeskeisyys sekä arjen kuntoutus ja ohjaus, jota toteutamme yhteistyössä perheiden ja erityistyöntekijöiden kanssa. Toteutamme toimintaa yksilöllisesti lapsen tarpeita ja toiveita kuunnellen sekä lapsen oikeuksia tukien.

Näemme läheiset voimavarana lasten elämässä. Kohtaamme perheen aidosti lasten vanhempia kuunnellen. Vanhemmat ovat aina asiantuntijoita omaa lasta koskevissa asioissa. 

Lasten herkkä kuuleminen

Otamme lapsen mukaan häntä itseään koskeviin valintoihin ja päätöksiin ikätasonsa mukaisesti. Käytämme puhetta tukevia ja korvaavia kommunikaatiomenetelmiä, joiden avulla mahdollistamme lapsen kuulluksi tulemisen. Tavoitteena on myös vaikeavammaisten henkilöiden herkkä kuuleminen. Autamme ja tuemme lasta toteuttamaan itseään ja tekemään niitä asioita, jotka ovat hänelle tärkeitä ja mieluisia. Olemme läsnä lasten ja nuorten arjessa turvallisina aikuisina.

Kinestetiikan erityisosaaminen

Yksikössä käytämme kinestetiikan toimintamallia. Pikkupihlaja on sertifioitu ensimmäisenä kehitysvammahuollon kinestetiikan laatuyksikkönä Suomessa. Laatuyksikkösertifikaatin on myöntänyt Suomen Kinestetiikkayhdistys Ry.

Asiakkaan matkalasku

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö:

Tiina Pitkänen, palveluesimies

p. 050 474 6869

Helena Engström, sosiaaliohjaaja

p. 050 474 2717

Yksikön yhteystiedot:

Kotopihlaja

Lastentupa: p. 050 474 6910

Nuortentupa: p. 050 474 6779

Sviitti: p. 050 474 6781

Sairaanhoitaja: p. 050 474 6789

Autismikuntoutusohjaajat: p. 050 474 6892 ja 050 474 6907

Pikkupihlaja

Henkilökunta: p. 050 474 6759

Sairaanhoitaja: p. 050 474 6734

Pihlajanmarja

Henkilökunta: p 050 474 2705

Osoite:

Kotopihlaja ja Pikkupihlaja: Tupatie 22, 60280 Seinäjoki

Pihlajanmarja: Eskoontie 54, 2. krs, 60280 Seinäjoki