Risuviidan palveluyksikkö

Risuviidan palveluyksikkö on autismikirjon henkilöille suunniteltu yksikkö, joka sijaitsee Seinäjoella Kasperin kaupunginosassa. Yksikkö toimii Sevaksen vuokrakerrostalon ensimmäisessä kerroksessa.

Yksikössä on seitsemän asuntoa asiakkaille, jotka tarvitsevat apua ja tukea ympäri vuorokauden. Kerrostalon sisäpihalla erillisessä rakennuksessa sijaitsevat kaksi asuntoa on tarkoitettu itsenäisempään asumiseen.

Yksikön tiloissa ja materiaaleissa on huomioitu esteettömyys ja aistiherkkyydet. Avarat tilat mahdollistavat helpon liikkumisen ja apuvälineiden käytön. Ympäristö on rauhallinen ja ulkoilumahdollisuudet ovat hyvät. Palvelut mm. kauppa ja kahvila ovat lähellä. Julkinen liikenne kulkee kadun päästä.

Omannäköinen arki ja kuulluksi tuleminen

Tavoitteenamme on, että jokainen henkilö voi elää hyvää ja omannäköistä arkea. Asukkaat saavat tehdä päätöksiä omissa asioissaan ja henkilökunta auttaa ja tukee eri vaihtoehtojen valitsemisessa ja uusien asioiden opettelussa. Kannustamme ja tuemme yhteisöllisyyteen, osallisuuteen ja yhteiskunnan toimintaan osallistumiseen.

Käytämme puhetta tukevia tai korvaavia kommunikaatiomenetelmiä kuten viittomia, kuvia ja tukiviittomia. Jokaisen henkilön kohdalla on yksilöllisesti mietitty miten kommunikaatiota tuetaan ja miten asukkaan mielipiteet ja toiveet saadaan selville.

Ystävät ja läheiset ovat aina tervetulleita vierailulle. Ystävillä ja äheisillä on mahdollisuus yöpyä asiakkaan luona.

Yhteystiedot

Yhteyshenkilö:

Tiina Heikkilä, palveluesimies

p. 050 474 6788

Yksikön yhteystiedot:

Henkilökunta: p. 050 474 6741

Osoite:

Risuviita 6, 60280 Seinäjoki

Sijainti kartalla