Aistikeskus Sateenkaari

Aistien avulla elämyksiä ja kokemuksia

Aistikeskus Sateenkaari sijaitsee Tuki-ja osaamiskeskus Eskoon yhteydessä Seinäjoella. Aistikeskus Sateenkaari on rakennettu vuonna 2015. Aistikeskuksessa saat elämyksiä ja kokemuksia eri aistien kautta. Sateenkaaressa on mahdollisuuksia myös oppimiselle, vaikka se ei olekaan päätavoite.

Aistikeskus Sateenkaari tarjoaa tekemistä kaikenikäisille ja lepoa sekä keholle että mielelle. Sateenkaaressa on tilaa tunteille, luovuudelle, vuorovaikutukselle ja itseluottamuksen kasvulle.  Moniaistiset kokemukset virkistävät mieltä ja antavat mahdollisuuden arjen irtiottoon. 

Kaikille avoinna

Sateenkaaren tilat ovat varattavissa kaikille halukkaille. Käyttötarkoituksia on useita ja ne ovat aina yksilöllisiä. Sateenkaari on hyvä vaihtoehto retkikohteeksi. Ulottuvillasi on myös upea lähiliikunta-alue. 

Asiakkaitamme ovat esimerksi erityiskoulut ja päiväkotiryhmät sekä mielenterveysasiakkaiden ryhmät. Käynti Sateenkaaressa voi tarjota rauhoittumisen ja mukavan yhdessäolon hetken perheen kesken. Myönteiset kokemukset vähentävät stressiä, joten Aistikeskus sopii hyvin myös työikäisten Tyhy-toimintaan.

Sateenkaaren eri tilat

Sateenkaaressa käytettävä Snoezelen-menetelmä on kehitetty erityisesti vaikeimmin vammaisille, mutta rauhoittava aistehin keskittyminen sopii kaikille.

Viherhuone

Viherhuoneen kasvit, tuoksupurkit, valo ja veden ääni toivottavat sinut tervetulleeksi. Viherhuoneessa voit istua leppoisasti viherkasvien keskellä ja kuunnella tilassa soivia luonnon ääniä, vaikkapa linnun laulua. Voit katsella ja tunnustella tilaan koottuja luontomateriaaleja.

Motoriikkatila eli liikuntatila

Täällä sinua odottaa pallomeri! Pääset uppoutumaan pallojen alle ja kokemaan niiden rentouttavaa hierontaa. Motoriikkatilan erikokoiset pallot, pelit ja äänet tuovat liikunnan iloa ja virkistävät kehoa. Lattialla on erilaisia terapiapalloja ja patjoja, joiden avulla saat kokea liikunnan iloa. Valkokankaalle heijastettavassa Kinetic-pelissä pääset pelaamaan käyttämällä itseäsi ohjauslaitteena. Tilassa voi myös laulaa tai pitää esitelmiä.

Pimeä huone

Sinivalolamppujen valossa kaikki valkoinen ja neonvärit hohtavat kauniisti. Pimeä huone tarjoaa näköaistimuksia myös heikkonäköisille. Tilassa voit tunnustella eri materiaaleja, lennätellä huiveja tai vain olla ja kuunnella rentouttavaa musiikkia. Tila antaa sinulle mahdollisuuden hiljentymiseen ja mietiskelyyn.

Fysioakustinen tuoli ja Rocking chair -keinutuoli

Fysioakustisen tuolin toiminta perustuu tietokoneohjattuun matalajaksoiseen äänivärähtelyyn eli siniaaltoihin. Tuntoaistin välittämällä värähtelyllä on tärkeitä terapeuttisia vaikutuksia. Äänen avulla voidaan vahvistaa monia fysiologisia toimintoja, joilla on merkitystä useiden sairauksien ja häiriötilojen hoidossa.

Rocking chair on lepotuoli, jossa on keinumisominaisuus. Tuolin oma rentouttava tai virkistävä musiikki soi juuri oikeassa kohdassa, ja tuoli keinuttaa sinut miellyttävästi rentoon olotilaan.

Valkoinen huone

Valkoinen huone antaa mahdollisuuden rentoutumiseen. Huoneessa soiva musiikki luo yhdessä huoneen värimaailman kanssa käyttäjälleen rennon ja rauhallisen olon. Voit loikoilla vesisängyssä tai säkkituoleilla ja ihailla valoputkien ja tähtien loistetta. Painopeiton alla levottomimmatkin jalat löytävät rauhan. 

Kädentaitotila

Korkeus- ja kallistuskulmasäädöillä varustetut työpöydät tarjoavat monenlaisille taiteilijoille mahdollisuuden toteuttaa itseään maalaamalla tai tekemällä kädentöitä. Voit myös pelata lautapelejä, äänipelejä, tehdä palapelejä tai askarrella.

Toimintatila

Tila soveltuu lukuhetkiin, draamaharjoituksiin tai leppoisaan voimisteluun.

Hinnasto:

Eskoossa asuvien lisäksi Sateenkaaren tiloja voi käyttää kuka tahansa niistä kiinnostunut. Tiloja vuokrataan alla olevan hinnaston mukaisesti. Ensimmäinen käyttökerta sisältää opastuksen tilojen ja laitteiden käyttöön.

Henkilöt:

Asiakas avustajan/ vanhemman kanssa          18 € / 60 min 
Opiskelija, eläkeläinen                                               12 € / 60 min
Muut käyttäjät                                                               18 € / 60 min

Fysioakustinen tuoli opastus/ sarjakäynnit  24 € / 12 € 
Rocking chair –lepotuoli                                             6 € / kerta

 Hinnat sisältävät

  • Alv 24 %
  • Ensimmäisellä kerralla opastuksen elämystilojen ja välineiden käyttöön
Ryhmät:

Opiskelija-, päiväkoti-, koulu- ja muut ryhmät    125€ / 90–120 min
Opiskelija-, päiväkoti-, koulu- ja muut ryhmät      70 € / 60 min 
Perheet                                                                                        35 € / 60 min

Hinnat sisältävät

  • alv 24 %
  • Varauksen koko Aistikeskuksen tilojen käyttöön
  • Ensimmäisellä kerralla opastuksen elämystilojen ja välineiden käyttöön

Fysioakustisen tuolin ja keinumekanismituolin käytöstä laskutetaan erikseen

Tutustumiskäynti
Maksuton lyhyt ½ tunnin tilojen esittely ilman laitteiden käytön opastusta.

Kysy lisää!

Aistikeskus Sateenkaari

Eskoontie 48, 60280 SEINÄJOKI
puh. 050 474 6776 
sateenkaari@eskoo.fi

Yhteystiedot >>