Eskoon hoivayksikkö

Eskoon hoivayksikkö on aloittanut toiminnan uuden Tuki- ja osaamiskeskuksen asunto-osan toisessa kerroksessa toukokuussa 2019. Tarjoamme tehostettua palveluasumista ja lyhytaikaista asumista aikuisille sekä lyhyt- ja pitkäaikaista huolenpitoa lapsille.

Yksikkö on täysin esteetön. Asuntoja on yhteensä 18, joista osa on tarkoitettu pitkäaikaiseen asumiseen ja osa lyhytaikaisiin jaksoihin. Asunnot sijaitsevat neljässä kotiryhmässä, joissa jokaisessa kotiryhmässä on 4-5 asuntoa. Yksi kotiryhmistä on lapsille.

Asuntojen koko on 25 m². Jokaisessa asunnossa on oma wc-/kylpyhuone. Asunnot on varusteltu kattonostimilla, hapella ja imulla. Kylpyhuoneissa on suihkuvaunut. Asiakkaiden sängyt ovat sähkökäyttöisiä säätömahdollisuuksineen mahdollistaen henkilön hyvän perushoidon ja asentohoidon toteuttamisen.

Jokaisessa kotiryhmässä on yhteinen olohuone ja keittiö sekä lasitetut parvekkeet ulos, mihin pääsee pyörätuolilla tai sängyllä nauttimaan ulkoilmasta.

Yksiköstä on sisäkautta kulkuyhteys Tuki- ja osaamiskeskuksen terapiatiloihin, missä sijaitsevat mm. terapia-allas sekä Aistikeskus Sateenkaari. Sateenkaaressa on mahdollisuus rentoutumiseen, aistien aktivoimiseen ja kiputilojen helpottamiseen.

Yksilökeskeinen elämänsuunnittelu ja kinestetiikka

Työntekijöiden työskentelyä ohjaa YKS-toimintamalli (yksilökeskeinen elämänsuunnittelu). Toimimme asiakkaan kanssa kuntouttavaa työotetta ja kinestetiikkaa käyttäen. Kinestetiikan avulla tuemme henkilöä hänen perustoiminnoissaan siten, että henkilö kykenee mahdollisimman aktiivisesti osallistumaan toimintoihinsa sairaudesta tai vammasta huolimatta. 

Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Yksikössä työskentelee esimies, sairaanhoitajia, sosiaaliohjaaja sekä ohjaajia.

Yhteystiedot >>

Asumisen tuen palvelut >>

Lapsiperheiden palvelut >>