Eskoon tukiyksikkö

Eskoon tukiyksikkö on aloittanut toimintansa uuden Tuki- ja osaamiskeskuksen asunto-osan ensimmäisessä kerroksessa toukokuussa 2019. Tukiyksikkö tarjoaa tehostettua palveluasumista turvallisessa ympäristössä erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Yksikössä on kymmenen asuntoa pitkäaikaista asumista varten.

Eskoon tukiyksikkö tarjoaa myös psykososiaalisia palveluja; lyhytaikaisia akuutti-kriisi, tutkimus- ja arviointijaksoja sekä kuntoutusjaksoja. Lyhytaikaisjaksoja varten yksikössä on käytössä yhdeksän asuntoa.

Tehostettu palveluasuminen käsittää kaksi viihtyisää viiden asukkaan kotiryhmää. Jokaisella asukkaalla on 25 m² asunto, jossa on oma wc ja suihku. Asukkaat kalustavat ja sisustavat asuntonsa haluamallaan tavalla. Asukkaiden yhteisiä tiloja ovat keittiö ja olohuone, monitoimitila, saunaosasto ja kodinhoitohuone sekä viihtyisät ulkoterassit ja ulkoalueet.

Asunnoissa ja yhteisissä tiloissa on huomioitu henkilöiden erityistarpeet ja turvallisuustekijät yksilöllisillä ratkaisuilla sekä kestävillä rakenteilla ja materiaaleilla. Tilat ovat esteettömät ja aistiystävälliset. Tuki- ja osaamiskeskuksen kahvila, ravintola, liikuntatilat ja Aistikeskus Sateenkaari sijaitsevat yksikön välittömässä läheisyydessä.

Tarjoamme ympärivuorokautisen avun ja tuen asukkaan omannäköisen arjen mahdollistamiseksi ja asukkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita kuunnellen. Jokaisella asukkaalla on oikeus tehdä valintoja ja henkilökunta on tukena päätösten tekemisessä. Kannustamme ja tuemme asukasta osallistumaan toimintoihin ja tapahtumiin. Näemme läheiset tärkeänä voimavarana asukkaan elämässä.

Luonnonkaunis ympäristö

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon ympäristö on luonnonläheinen ja rauhallinen. Ympäristössä on helppo liikkua. Alueella käy Seinäjoen kaupungin kirjasto-auto.

Seinäjoen keskustaan on matkaa kahdeksan kilometriä ja lähin kauppa, posti sekä otto-automaatti sijaitsevat Kärjessä kolmen kilometrin päässä. Arkipäivisin Eskoon ja Seinäjoen keskustan välillä kulkee bussiyhteys.

Moniammatillinen henkilökunta

Yksikössä työskentelee sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja sekä ohjaajia. Esimies on yhteinen Lyhytaikaisyksikön kanssa. Henkilökunnalla on kokemusta ja erityisosaamista mm. autismikuntouksesta, mielenterveyden tukemisesta, yksilöllisestä elämänsuunnittelusta, asiakasväkivallan ennaltaehkäisystä ja hallinnasta, vastuukuntoutuksesta sekä puhetta tukevista ja korvaavista kommunikaatiokeinoista.

Yhteystiedot >>

Asumisen tuen palvelut >>