Kärjen kortteeri

Kärjen kortteeri tarjoaa tehostettua palveluasumista ja psykososiaalista asumista erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Lisäksi yksikössä on mahdollisuus lyhytaikaisiin asumisvalmennusjaksoihin sekä asumiskokeiluihin, joiden tavoitteena on henkilön itsenäistymisen tukeminen. Yksikössä on 19 asuntoa.

Kärjen kortteeri toimii kerrostalossa ja asunnot sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Jokaisessa kerroksessa on yhteinen olohuone. Talossa on yhteiset saunatilat, pyykinpesutilat ja pyykinkuivaushuone. Häkkivarasto löytyy jokaiselle asukkaalle.

Jokaisella asiakkaalla on oma asunto, oma avain ja oma postilaatikko. Asukkaat kalustavat ja sisustavat asuntonsa omilla huonekaluilla ja tavaroilla. Lyhytaikaiseen asumiseen tarkoitetut asunnot ovat kalustettuja. Asukkaiden ystävät ja läheiset voivat vierailla vapaasti ja asukkaiden luo voi jäädä yöksi.

Mielekäs ja tasapainoinen arki

Kärjen kortteerissa harjoitellaan asumisessa tarvittavia taitoja ja pyritään edistämään henkilön mahdollisimman itsenäistä asumista. Asukkaat käyvät arkisin päiväaikaisessa toiminnassa. Tuemme asukkaiden mielekkään vapaa-ajan toteutumista ja kiinnostavien harrastusten löytämistä. Haluamme, että asuminen, päiväaikainen toiminta ja vapaa-aika ovat tasapainossa jokaisen henkilön arjessa. 

Huomioimme palvelun toteuttamisessa asukkaiden toiveet. Laadimme asukkaan kanssa yksilöllisen tukiprofiilin, jossa huomioimme henkilön vahvuudet sekä toiveet avun ja tuen toteuttamisen suhteen.

Asukaskokous pidetään säännöllisesti. Kokouksessa jokainen voi tuoda omat mielipiteensä ja toiveensa yhteisön asioista esille. Yksikössä toimii myös suljettu Facebook-ryhmä, joka toimii tiedotus- ja vaikuttamiskanavana asukaskokouksen tavoin.

Moniammatillinen henkilökunta

Yksikössä toimii moniammatillinen henkilökunta. Työntekijöitä on yhteensä 16: esimies, psykiatrinen sairaanhoitaja, kaksi sosiaaliohjaajaa, 11 ohjaajaa sekä kotiavustaja. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.

Osalla asiakkaista on käytössä kotikunnan myöntämä henkilökohtainen apu. Teemme yhteistyötä asiakkaiden henkilökohtaisten avustajien kanssa. Yksikön henkilökunta tukee asiakasta ja avustajaa siten, että heidän on mahdollista ja mukava toteuttaa henkilökohtaisen avun tarkoitusta.

Seinäjoen keskustaan on matkaa kahdeksan kilometriä ja lähin kauppa, posti ja otto-automaatti sijaitsevat Kärjessä 2,2 kilometrin päässä. Arkipäivisin Eskoon ja Seinäjoen keskustan välillä kulkee bussiyhteys. Alueella käy Seinäjoen kaupungin kirjasto-auto.

Yhteystiedot >>

Asumisen tuen palvelut >>

Psykososiaaliset palvelut >>