Kotomarkki

Kotomarkki tarjoaa tehostettua palveluasumista erityistä tukea tarvitseville aikuisille. Kotomarkki sijaitsee vuonna 2011 remontoidussa kerrostalossa Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon alueella. Talossa on kolme kerrosta, joissa on yhteensä 20 vuokra-asuntoa.

Jokaisessa kerroksessa on yhteinen oleskelu-/ruokailutila ja keittiö. Ensimmäisessä kerroksessa on katettu terassi ja toisessa sekä kolmannessa kerroksessa lasitetut parvekkeet. Kellarikerroksessa sijaitsee kaksi saunaa, joista toinen soveltuu liikuntaesteisille. Lisäksi kellarissa on rentoutumistila, pyykki- ja kuivaushuone sekä asukkaiden häkkivarastot. Talossa on kierreportaat ja hissi.

Ensimmäisessä kerroksessa on seitsemän asuntoa varustettuna kattonostureilla liikuntaesteisille henkilöille. Toisessa kerroksessa on kuusi asuntoa ja kolmannessa seitsemän asuntoa. Kaikissa asunnoissa on oma wc-/suihkuhuone, jonne on mahdollista laittaa oma pyykinpesukone. Asunnoissa on keittiövarustus. Asuntojen koko on 29–35 neliötä.

Asukkaat saavat halutessaan käyttöön henkilökohtaiset kutsulaitteet, joilla he saavat hälytettyä apua asuntoonsa. Henkilökunta on läsnä kerroksissa, joten avun saaminen onnistuu myös ilman kutsulaitetta. Myös muuta turvallisuustekniikkaa ja kulunvalvontaa on mahdollista ottaa käyttöön, esimerkiksi lattiaturvahälytin ja dementiaovi.

Omannäköinen ja mielekäs arki

Toiminnan lähtökohtana on yksilöllisiä tarpeita vastaavan tuen tarjoaminen, itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen ja osallisuuden tukeminen. Toiminta pohjautuu Eskoon arvoihin; ihmisarvon kunnioittaminen, vastuullisuus ja uudistumiskyky. Tavoitteenamme on, että jokainen saa elää omannäköistä hyvää elämää.

Keskeisessä roolissa toiminnassamme ovat erilaisten kokemusten tarjoaminen sekä osallistuminen ympäröivään yhteiskuntaan jokaisen omista mielenkiinnon kohteista käsin. Tärkeää on toimiva ja mielekäs arki, johon asukkaat saavat osallistua ja vaikuttaa omien voimavarojensa mukaan. Esimerkiksi omien huoneiden siivoaminen, pyykkihuolto, kaupassa käynnit ja muut pienet kodin askareet ovat osa arkeamme. Arjessa on tilaa myös rauhalliselle läsnäololle ja yksin olemiselle niin halutessaan. Läheiset ja ystävät voivat vierailla Kotomarkissa koska vain ja tuemme asukkaita yhteydenpidossa läheisiin.

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon ympäristö on luonnonläheinen ja rauhallinen. Ympäristössä on helppo liikkua. Hyödynnämme ympäröivää luontoaa sekä kehittämme Green Care-menetelmällisiä toimintoja. 

Moniammatillinen henkilökunta

Kotomarkissa työskentelee 15 ohjaajaa, sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja, 1,3 kotiavustajaa sekä palveluyksikön esimies. Jokaisella asukkaalla on nimetty oma-ohjaaja. Yksilökeskeinen elämänsuunnittelu, itsemääräämisoikeuden tukeminen, osallisuuden lisääminen ja kuntouttava työote ohjaavat työntekijöidemme työtä.

Seinäjoen keskustaan on matkaa kahdeksan kilometriä ja lähin kauppa, posti sekä otto-automaatti sijaitsevat Kärjessä 2,2 kilometrin päässä. Arkipäivisin Eskoon ja Seinäjoen keskustan välillä kulkee bussiyhteys. Alueella käy Seinäjoen kaupungin kirjasto-auto.

Yhteystiedot >>

Asumisen tuen palvelut >>