Merituuli Kristiinankaupungissa

Tehostettua palveluasumista erityistä tukea tarvitseville täysi-ikäisille henkilöille

Merituuli on vuonna 2012 valmistunut yksikkö, johon kuuluu kaksi asuinrakennusta. Pihapiirissä sijaitseva iso terassi ja kasvihuone lisäävät asumismukavuutta varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Kumpikin asuinrakennus muodostuu ryhmäasunnoista ja yksiöistä. A-rakennuksessa on neljä ryhmäasuntoa ja kaksi yksiötä, B-rakennuksessa viisi ryhmäasuntoa ja kaksi yksiötä. A-rakennuksessa sijaitsevat talojen yhteiset saunatilat ja henkilökunnan kanslia. Kummassakin talossa on asiakkaille yhteinen kodinhoitohuone.

Yksiöissä on oma keittokomero ja mahdollisuus oman pesukoneen liitäntään. B-talon yksiöissä on lisäksi omat patiot. Ryhmäasunnoissa jokaisella asiakkaalla on oma huone ja WC. Keittiö ja olohuone ovat kaikille ryhmäasunnon haltijoille yhteistä tilaa.

Tiloissa on huomioitu esteettömyys. Kaikki rakennukset ovat yksikerroksisia. Turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota: asunnoissa on automaattinen palohälytysjärjestelmä ja huoneissa on korkeapainesprinklerit. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta vastaa Anvia Secure henkilöhälytysjärjestelmä ja MTP vartiointi. Henkilökuntaa Merituulessa on paikalla kaikkina vuorokauden aikoina.

Yksilökeskeinen elämänsuunnittelu, tuettu päätöksenteko ja aktiivinen tuki

Toiminta perustuu yksilökeskeiseen elämänsuunnitteluun. Asiakkaat ovat päämiehiä kaikessa, mitä Merituulessa tapahtuu. Tuettu päätöksenteko ja aktiivinen tuki auttavat jokaista elämään omannäköistään elämää. Jokainen saa apua, tukea ja ohjausta omista tarpeistaan lähtien.

Merituulessa henkilökunta tietää, että sen tehtävä on olla paikalla asukkaita varten. Jokaisella työntekijällä on oikeus ja mahdollisuus hyödyntää omaa erityisosaamistaan. Asiakkaille tämä näyttäytyy erilaisina vaihtoehtoisina tapoina kokea osallisuutta arjessaan.

Merituulessa ovet ovat aina avoinna. Läheiset, ystävät ja yhteistyökumppanit ovat koska tahansa tervetulleita tutustumaan toimintaan. 

Yksikössä on henkilöstöä yhteensä 11: yksikön esimies, sosiaaliohjaaja, sairaanhoitaja, kahdeksan ohjaajaa ja kotiavustaja.

Yhteystiedot >>

Asumisen tuen palvelut >>