Pääkujan palveluyksikkö

Pääkujan palveluyksikkö on uusi, kesällä 2018 valmistunut, asumisen palveluja tarjoava yksikkö. Yksikkö sijaitsee Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon alueella Seinäjoella.

Pääkujan palveluyksikkö tarjoaa tehostettua palveluasumista liikuntarajoitteisille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Yksikkö on täysin esteetön, mikä mahdollistaa helpon liikkumisen yksikön sisä- ja ulkotiloissa. Talossa on hissi.

Yksikössä on 20 vuokra-asuntoa kahdessa kerroksessa. Asunnot ovat kooltaan 29 neliötä. Jokaisessa asunnossa on minikeittiö sekä wc- ja suihkutila. Suihkutiloissa on kiinteät korkeussäädettävät pesulaverit, suihkutuoli ja tukikaiteet. Kaikki asunnot on varusteltu kattonostimilla.

Molemmissa kerroksessa on yhteinen olohuone, keittiö ja ruokailutila. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat saunatilat, pyykkitupa ja pyykinkuivaushuone. Alakerrassa on terassi ja toisessa kerroksessa parveke.

Asiakaslähtöisyys ja yksilökeskeisyys

Toimintamme perustuu asiakaslähtöiseen hoitotyöhön, jossa huomioimme henkilön omat voimavarat, kyvyt ja tahdon. YKS-toimintamalli ohjaa työskentelyämme. Eskoon arvot, ihmisarvon kunnioitus, vastuullisuus ja uudistumiskyky, ovat läsnä päivittäisessä työskentelyssä.

Työskentelemme asiakkaan kanssa käyttäen kuntouttavaa työotetta ja kinestetiikkaa. Kinestetiikka perustuu henkilön luonnollisten liikemallien ja aistitoimintojen ymmärtämiseen. Kinestetiikan avulla tuemme henkilöä hänen perustoiminnoissaan siten, että henkilö kykenee mahdollisimman aktiivisesti osallistumaan toimintoihinsa sairaudesta tai vammasta huolimatta.

Yksikössä työskentelee ammattitaitoinen osaajien joukko. Henkilökuntamäärä on 27, joista 22 ohjaajaa, 2 sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja, kotiavustaja sekä palveluyksikön esimies. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.

Luonnonkaunis ympäristö

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoon ympäristö on luonnonläheinen ja rauhallinen. Ympäristössä on helppo liikkua. Alueella käy Seinäjoen kaupungin kirjasto-auto. Seinäjoen keskustaan on matkaa kahdeksan kilometriä ja lähin kauppa, posti sekä otto-automaatti sijaitsevat Kärjessä 2,2 kilometrin päässä. Arkipäivisin Eskoon ja Seinäjoen keskustan välillä kulkee bussiyhteys.

Yhteystiedot >>

Asumisen tuen palvelut >>