Toukoranta Tervajoella

KyrönmaallaTervajoella sijaitseva asumisyksikkö erityistä tukea tervitseville henkilöille

Toukoranta tarjoaa tehostettua palveluasumista erityistä tukea tarvitseville aikuisille henkilöille. Yksikkö on esteetön ja asuntoja on yhteensä 15. Yksikkö on aloittanut toiminnan kesällä 2013. Asiakkaat tulevat lähikunnista; Laihia, Vaasa, Isokyrö ja Mustasaari.

Toukoranta sijaitsee Tervajoella rauhallisessa maalaisympäristössä. Yksiköllä on suuri puutarha, jossa on mahdollisuus ulkoilla ja harrastaa. Tervajoen palvelut, esimerkiksi kauppa, apteekki ja pizzeria ovat alle puolen kilometrin päässä. Vähänkyrön keskustaan on matkaa 6 kilometriä ja Laihialle 9 km.

Asukkaat asuvat vuokralla 20 neliön asunnoissa. Asunnoissa on omat wc- ja suihkutilat. Osassa asunnoista on minikeittiö. Yhteisiä tiloja ovat olohuoneet, sauna-pesutilat poreammeella sekä kodinhoitohuone. Tilat ovat kodikkaat ja viihtyisät.

Toukorannassa jokapäiväinen arki nivoutuu yhteen YKS-toimintamallin (yksilökeskeinen elämänsuunnittelu) kanssa. Jokainen asukas kohdataan omine tarpeineen ja toiveineen. Asukkaiden jokapäiväinen arki koostuu tavallisesta elämästä; kodista, työstä, arjen askareista ja harrastuksista. Työntekijät kuuntelevat herkällä korvalla asukkaita ja kunnioittavat heidän itsemääräämisoikeuttaan. Työvuorosuunnittelun avulla asukkaiden toiveisiin pyritään vastaamaan tasapuolisesti. Työntekijöiden osaamisen kautta saavat kaikki asukkaat äänensä kuuluviin heitä koskevissa asioissa.

Asukas on Toukorannassa päämies

Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, jonka asukas on itse valinnut. Pieni kyläyhteisö maalaisympäristössä osallistaa asukkaita kuin luonnostaan tavalliseen arkeen ja yhteiskuntaan. Kaikessa toiminnassa työtä ohjaavat Eskoon arvot.  Asukkaiden läheisten ääntä kuullaan. Läheisten läsnäolo nähdään voimavarana ja he ovat mukana asukkaan elämässä yhteistyössä Toukorannan työntekijöiden kanssa.

Toukorannassa on henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden. Henkilökuntaan kuuluu sosiaaliohjaaja, sairaanhoitaja sekä kymmenen ohjaajaa. Esimies, kotiavustaja ja keittäjä ovat yhteisiä Koivusillan kanssa. Toukorannan henkilökunta työskentelee myös Koivusillan työ- ja päivätoimintakeskuksessa.

Yhteystiedot >>

Asumisen tuen palvelut >>