louhenkadun palveluyksikkö; LOUHENKATU 2

Sevas Kodit Oy on rakennuttanut vuonna 2016 lähelle Seinäjoen keskustaa Pohjan kaupunginosaan kerrostalon. Palvelut ovat lähellä ja asukkaat käyttävät samoja palveluja kuin kaikki muutkin seinäjokiset. Yksikkö sijaitsee lähellä kirjastoa, kansalaisopistoa ja kauppoja.

Kaksi alinta kerrosta muodostavat Louhenkadun palveluyksikön. Ensimmäisen kerroksen kahdeksan asukasta saavat apua kaikkina vuorokauden aikoina. Toisessa kerroksessa on asunnot seitsemälle asukkaalle itsenäisempää asumista varten. Toisessa kerroksessa on hälytinjärjestelmä. Yksikön asukkaat ovat seinäjokisia.

Asukkaat asuvat vuokralla erikokoisissa 31–37 neliön asunnoissa. Asunnoissa on keittiö, kylpyhuone ja makuuhuone. Osassa asunnoista on talvilämmin parveke. Kaikki asunnot ovat esteettömiä. Molemmissa kerroksissa on yhteinen olohuone ja ruokailutilat. Asukkailla on käytettävissään esteettömät saunatilat ensimmäisessä kerroksessa.

Talossa on varastorakennus mm. polkupyörille. Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat koko talon yhteiskäytössä oleva kerhotila sekä pyykkihuone. Jokaiselle asukkaalle on lukittava irtaimisto- ja ulkoiluvälinevarasto. Piha-alue on kaikkien talon asukkaiden yhteisessä käytössä.

Omannäköistä arkea tavallisessa kerrostalossa

Louhenkadun palveluyksikkö tarjoaa palveluasumista ja tehostettua palveluasumista erityistä tukea tarvitseville aikuisille. Asumisessa korostuu tavallinen asuminen tavallisessa kerrostalossa, ei erityinen. Asukkaat käyvät päiväaikaisessa toiminnassa sekä harrastuksissa ja elävät omannäköistä arkea.

Louhenkadulla jokainen elää omaan tahtiin ja tyyliin ja erilaisia elämänrytmejä kunnioitetaan. Yksikön henkilökunta tukee ja ohjaa asukkaita silloin, kun he apua tarvitsevat tai haluavat. Jokaisella on oikeus tehdä valintoja, päättää omista asioistaan. Virheitäkin saa tehdä. Henkilökunta on tukena päätösten teossa.

Ihmisoikeudet ja osallistuminen ympäröivään yhteiskuntaan ovat toiminnan peruslähtökohtia. Monelle asukkaalle on myönnetty myös henkilökohtainen apu vapaa-ajan- ja virkistystoimintaan. Näemme läheiset voimavarana asukkaiden elämässä.

Yksikössä on henkilöstöä yhteensä 13. Henkilökuntaan kuuluu esimies, sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja, yhdeksän ohjaajaa sekä kotiavustaja.

Lue Sepon tarina:

https://www.youtube.com/watch?v=CumDG6_-Nwg

Yhteystiedot >>

Sevas Kodit Oy >>