Etusivu > Palvelut > Asumisen tuki

Asumisen tuki

Asumisen palveluissamme asutaan viihtyisästi ja turvallisesti. Meillä asukas tulee kuulluksi omana itsenään. Itsemääräämisoikeuden toteutuminen on meille tärkeää. Edistämme asukkaan itsenäisyyttä ja elämänhallintaa, samalla kun huolehdimme hyvästä perushoidosta ja terveydestä.

Etsimme parhaat tavat tukea asukasta elämään omannäköistä arkea. Selvitämme hänelle tärkeitä asioita: mistä hän unelmoi ja mitä hän toivoo tulevaisuudeltaan niin sanotun YKS-suunnittelun avulla. YKS-toimintamalli ja ICF-viitekehyksen mukainen toimintakyvyn arviointi ovat palvelumme kulmakiviä. 

Osalla asukkaista on kotikunnan myöntämä henkilökohtainen apu vapaa-ajan menoihin. Henkilökuntamme tukee asukasta ja henkilökohtaista avustajaa siten, että heidän on mahdollista ja mukava toteuttaa henkilökohtaisen avun tarkoitusta.

Moniammatillinen henkilökunta

Asumisen palveluissa toimii sosiaaliohjaajia, sairaanhoitajia, ohjaajia ja kotiavustajia. Palveluesimies vastaa yksikön toiminnasta. Henkilökunnalla on vahva Kinestetiikan ja Avekki-toimintamenetelmien osaaminen. Tämä vahvistaa asukkaan oman kehon ja voimavarojen käyttöä myös liikkumisessa.

Mielenterveyden haasteiden ja autismin kirjon erityistarpeiden asiantuntemus antaa asukkaan elämään erityistä tukea ja turvallisuutta. Käytämme puhetta tukevia kommunikaatiomenetelmiä.

Hyödynnämme toiminnassa kaunista ja rauhallista luontoa. Toteutamme ja kehitämme palveluissamme Green Care -menetelmiä.

Palveluihin hakeutuminen

Tutustu palveluyksiköihimme

Hakemus asumispalveluihin

Photo Timo Aalto