Etusivu > Palvelut > Asumisen tuki

Asumisen tuki

Eskoossa voit asua viihtyisästi ja turvallisesti. Etsimme parhaat tavat, joilla voimme tukea sinun näköistäsi elämää. Selvitämme mistä unelmoit ja mitä toivot tulevaisuudeltasi.

Tuemme jokaisen asukkaan itsenäisyyttä ja elämänhallintaa. Pidämme kiinni asukkaan itsemääräämisoikeuden toteutumisesta. Huolehdimme asukkaan hyvästä perushoidosta ja terveydestä.

Hyödynnämme monella tavalla Eskoon palvelukeskuksia ympäröivää kaunista ja rauhallista luontoa. Käytämme ja kehitämme luonto- ja eläinavusteisia Green Care -menetelmiä.

Osalla asukkaista on kotikunnan myöntämä henkilökohtainen apu vapaa-ajan menoihin. Henkilökuntamme tukee asukasta ja henkilökohtaista avustajaa siten, että heidän on mukava toteuttaa henkilökohtaisen avun tarkoitusta.

Moniammatillinen henkilökunta

Asumisen palveluissa toimii sosiaaliohjaajia, sairaanhoitajia, hoitajia, ja ohjaajia. Palveluesimies vastaa yksikön toiminnasta. Henkilökunnalla on vahva kinestetiikan ja Avekki-toimintamenetelmien osaaminen. Tämä vahvistaa asukkaan oman kehon ja voimavarojen käyttöä myös liikkumisessa.

Meillä on käytössä YKS-toimintamalli ja ICF-viitekehyksen mukainen toimintakyvyn arviointi. 

Mielenterveyden haasteiden ja autismin kirjon erityistarpeiden asiantuntemus antaa asukkaan elämään erityistä tukea ja turvallisuutta. Käytämme puhetta tukevia kommunikaatiomenetelmiä.

Kuvassa on pieni taulu, jossa lukee englanniksi Dreams come true, eli suomeksi Unelmat toteutuvat.
Kuva: Timo Aalto

Palveluihin hakeutuminen

Tutustu palveluyksiköihimme

Hakemus asumispalveluihin