Etusivu > Palvelut > Asumisen tuki > Itsenäistymisen tuki

Itsenäistymisen tuki

Tukea elämän muutostilanteisiin ja itsenäistymiseen

Tarjoamme tukea asiakkaan elämän muutostilanteisiin. Palvelut soveltuvat myös nuoren itsenäistymisvaiheen jälkihuoltoon.

Tarjoamme kolmea erilaista palvelua. Asumisvalmennuksen ja asumiskokeilun jaksojen aikana henkilö asuu palveluyksikössä.
Tuetun asumisen palvelussa henkilö asuu itsenäisesti omassa kodissaan.

Asumisvalmennus

Asumisvalmennuksessa henkilö asuu omassa kodissaan mahdollisimman itsenäisesti. Käymme asiakkaan luona ja tuemme häntä arkipäivän asioiden hoitamisessa. Otamme huomioon henkilön yksilölliset tarpeet.

Asumiskokeilu

Asumiskokeilussa asiakkaan on mahdollista harjoitella asumisen taitoja turvallisessa ympäristössä. Lyhytkestoinen asumiskokeilu on tarkoitettu erityisesti nuorille aikuisille.

Asumiskokeilu tukee itsenäisen elämän suunnittelua. Suosittelemme kokeilun kestoksi neljää (4) viikkoa. Jakson tavoitteet määritellään ennen jakson aloittamista. Jakso voidaan toteuttaa joko arkisin (maanantai-perjantai) tai viikonloput mukaan lukien.

 Asumiskokeilussa selvitämme nuoren toimintakykyä sekä valmiuksia itsenäiseen elämään moniammatillisen arvioinnin ja asumisharjoittelun avulla. 

Asumiskokeilu on mahdollista liittää esimerkiksi nuoren henkilön opintoihin itsenäisen elämän suunnittelun tueksi. Asumiskokeilujakson toteutamme asumispalveluyksikössä. Jaksolla henkilö osallistuu myös yhteiskunnalliseen toimintaan.

Tuettu asuminen

Tuettu asuminen on tarkoitettu asiakkaalle, joka tarvitsee tilapäistä, mutta säännöllistä apua arjen sujumiseen. Asiakas asuu omassa kodissaan (vuokra-, omistus- tai muussa vastaavassa asunnossa) ja on melko itsenäinen päivittäisissä toimissaan.

Tuen avulla asiakas asuu omassa kodissaan mahdollisimman itsenäisesti. Teemme tukikäyntejä ja tuemme asiakasta hänen elämäänsä kuuluvien asioiden hoitamisessa.

Kuva: Timo Aalto

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän palvelut siirtyvät 1.1.2023 alkaen kahdelle hyvinvointialueelle