Etusivu > Palvelut > Lapsiperheiden palvelut > Lyhytaikainen huolenpito

Lyhytaikainen huolenpito

Suunnittelemme lyhytaikaisen huolenpidon yksilöllisesti yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä sekä kotikunnan kanssa. Toteutamme jaksot yksilöllisesti lapsen ja perheen tarpeita ja toiveita kuunnellen sekä lapsen oikeuksia tukien.

Toteutamme arjen kuntoutusta yhteistyössä lapsen, perheen ja eri yhteistyötahojen kanssa yksilöllisen suunnitelman mukaan. Kytkemme lyhytaikaisen huolenpidon osaksi lapsen kasvua, kehitystä ja kuntoutusta.

Kohtaamme lapsen kunnioittavasti ja kuuntelemme häntä herkällä korvalla. Otamme lapsen mukaan häntä itseään koskeviin valintoihin ja päätöksiin. Autamme lasta toteuttamaan itseään ja tekemään niitä asioita, jotka ovat hänelle tärkeitä ja mieluisia.

Tuemme perhettä ja lapsen lähipiiriä

Nimeämme jokaiselle lapselle omahoitajan, joka on mukana lapsen arjessa rakentamassa luottamusta ja vuorovaikutusta lapseen ja hänen perheeseensä. Huomioimme lapsen yksilölliset tarpeet ja järjestämme toimintaa lapsen ja perheen toiveita kuunnellen. Koulu on osa lapsen arkea ja jakson aikana suunnittelemme yksilöllisesti koulunkäyntiin liittyvä asiat.

Huomioimme lapsen ja perheen kokonaisuuden sekä tuemme perheiden jaksamista. Kohtaamme perheen aidosti lasten vanhempia kuunnellen omaa lasta koskevissa asioissa. Koulu on osa lapsen arkea ja jakson aikana suunnittelemme yksilöllisesti koulunkäyntiin liittyvä asiat.

Asiakkaan matkalasku

Palveluihin hakeutuminen