Etusivu > Palvelut > Lastensuojelu > Erityinen sijaishuollon palvelu

Erityinen sijaishuollon palvelu

Sijaishuolto sisältää lapsen tarvitseman hoidon, huolenpidon, kasvatuksen ja tarvittavat tutkimukset sekä kuntouttavat tukipalvelut. Palvelumme keskiössä on lapsi; hänen turvallisuutensa, hyvinvointinsa, hyvä arki, kuntoutuminen sekä yhteistyö lapsen läheisten ja verkoston kanssa.

Huolehdimme lapsen tasapainoisen elämän rakentamisesta sekä kasvun ja kehityksen tukemisesta. Tavoitteenamme on rakentaa lapsen olo mahdollisimman kuntouttavaksi ja kodinomaiseksi. Lapset osallistuvat arkisiin toimiin ulkoilusta pieniin vastuutehtäviin. Myös harrastus pyritään löytämään lapsen tarpeita ja kiinnostusta vastaavaksi.

Nimeämme lapselle oma-aikuisen, joka on tiiviisti mukana lapsen elämässä ja pitää yhteyttä lapsen läheisiin. Osaston moniammatillinen tiimi tekee työtä johdonmukaisesti lapsen parhaaksi. Teemme tiivistä yhteistyötä lapsen läheisten ja tarvittavan verkoston kanssa koko sijoituksen ajan.

Lapset käyvät koulua Seinäjoen kaupungin kouluissa tai voivat tarvittaessa olla väliaikaisesti ns. Hybridikoulussa, joka sijaitsee Lasten- ja nuortenkoti Vanamon kanssa samassa talossa.

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän palvelut siirtyvät 1.1.2023 alkaen kahdelle hyvinvointialueelle