Etusivu > Palvelut > Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamiespalvelut ovat siirtyneet 1.1.2021 alkaen Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy/ SONet BOTNIAan järjestettäviksi.

Sosiaaliasiamiehenä toimii YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä,  Taina Holappa. Häneen voi ottaa yhteyttä joko puhelimitse 040 830 2020, puhelinajat tiistaisin klo 12.00 – 13.00 ja keskiviikkoisin klo 8.30 – 10.00, tai sähköpostitse sosiaaliasiamies@seamk.fi.

Sosiaaliasiamiehen toiminta-alueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli ja Ähtäri.

Sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (812/2000) 24 §:n mukaan kunnan on nimettävä sosiaaliasiamies.  Sosiaaliasiamies neuvoo asiakkaita sosiaalihuoltoon ja varhaiskasvatukseen liittyvissä asioissa, ja tarvittaessa avustaa sosiaalihuollon ja varhaiskasvatuksen palveluun ja kohteluun liittyvän muistutuksen ja muiden asiakkaiden käytettävissä olevien oikeusturvakeinojen käytössä.

Sosiaaliasiamiehen raportti 2019