Toimintakeskus Veturi

Työ- ja päivätoimintayksikkö Veturi tarjoaa osallisuutta tukevaa toimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille.Yksikkö on aloittanut toimintansa Kivilösin kaupunginosassa Pietarsaaressa syyskuussa 2015.

Veturin työ- ja päivätoiminnan asiakkaat tulevat Pietarsaaresta tai lähikunnista (Luoto, Pedersören kunta). Asiakkaat koostuvat eri-ikäisistä erityistä tukea tarvitsevista henkiköistä sekä autismin kirjon aikuisista.

Veturissa on neljä ryhmätyötilaa, ruokasali, opetuskeittiö ja aistitoiminto-/rentoutumishuone sekä pieni kirjasto. Asiakkailla on eteisaulassa käytössään omat pukukaapit. Opetuskeittiössä voi työskennellä asiakkaista koostuva keittiöryhmä yhdessä ohjaajan kanssa.

Tavoitteellista ja yksilöllistä toimintaa

Tarjoamme hyvät puitteet ympäristön oppimiseen ja kokemiseen, vuorovaikutukseen sekä yhteisöllisyyteen. Toiminta on tavoitteellista ja yksilöllisesti suunniteltua. Päiväaikaisessa toiminnassa harjoitellaan sosiaalisia taitoja, jokapäiväisiä toimintoja sekä työntekoa. Toiminta edistää asiakkaiden omatoimisuutta, kehittää vuorovaikutustaitoja, ylläpitää jo olemassa olevaa toimintakykyä sekä tukee aikuisuutta ja itsenäistä elämää.

Kaikki ovat keskenään samanarvoisia ja jokaisen henkilön mielipiteellä on merkitystä. Mielipiteet huomioidaan työtehtävien suunnittelussa ja toteutuksessa. Pyrimme siihen, että jokainen asiakas pääsee tekemään asioita, joista hän nauttii.

Toiminnan tarkoituksena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä saavuttamaan fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi. Veturin toiminta pyrkii edistämään yhteiskuntaan osallistumista. Tähän pyritään henkilökohtaisilla suunnitelmilla sekä tavoitteellisella ohjauksella ja kuntoutuksella.

Yhteystiedot >>

Työikäisten palvelut >>