UPPLEVELSECENTRET SATEENKAARI (Regnbågen)

Upplevelser och erfarenheter med hjälp av sinnena

Upplevelsecentret Sateenkaari (Regnbågen) erbjuder upplevelser som aktiverar sinnena. I upplevelsecentret får du upplevelser och erfarenheter via olika sinnen. En hemtrevlig omgivning, behaglig belysning och rogivande musik hjälper dig att slappna av.

I Sateenkaari finns även möjlighet att lära sig något nytt, även om detta inte är vårt huvudmål. Kontakt med andra människor och interaktion är viktigt och då kan du dela med dig av dina förnimmelser.

Öppet för alla

Våra kunder är bland annat specialskolor och daghemsgrupper, grupper bestående av mentalvårdsklienter, familjer och arbetsplatsernas tyhy-grupper.

Sateenkaari är ett bra alternativ som utflyktsmål. Du har tillgång till ett fantastiskt närmotionsområde och en hinderfri friluftsrutt, längs vilken du hittar en kåta och ett sommarkök. I närheten av Sateenkaari finns även en simbassäng och en konditionssal.

Sateenkaaris olika utrymmen

Snoezelen-metoden som används i Sateenkaari har utarbetats särskilt för de svårast handikappade, men en rogivande koncentration på sinnena passar alla människor.

Gillestuga

Vid den stämningsfulla elbrasan kan du tillreda något smått och gott och samtidigt få känsel-, doft- och smakupplevelser. Doften av kryddor återupplivar minnen.

Grönrum

I grönrummet kan slappna av bland alla grönväxter och lyssna till naturens ljud i rummet, till exempel fågelsång. Du kan titta och känna på de naturmaterial som har samlats in i rummet.

Motoriksal

Här hittar du ett bollhav! Du kan dyka ner under bollarna och uppleva den avslappnande massage de ger. På golvet finns olika terapibollar och madrasser, med vilka du kan uppleva glädjen med motion. I Kinetic-spelet som visas på en filmduk kan du spela genom att använda dig själv som styranordning. Här kan man även sjunga eller hålla föredrag.

Mörkrum

I skenet av blåljuslampor glänser vitt och neonfärger vackert. Mörkrummet erbjuder synuppfattningar även för personer med svag syn. I rummet kan du känna på olika material, låta scarfar flyga eller bara sitta och lyssna på avslappnande musik.

Fysioakustisk stol och Rocking chair-gungstol

Den fysioakustiska stolens funktion grundar sig på datorstyrda lågfrekventa ljudvibrationer, så kallade sinussignaler. Vibrationen som förmedlas av känselsinnet har viktiga terapeutiska effekter. Med hjälp av ljudet kan man stärka många fysiologiska funktioner som är viktiga vid behandlingen av ett flertal sjukdomar och störningar.

Rocking chair är en länstol med gungningsegenskap. Stolens egen avslappnande eller uppiggande musik spelas på exakt rätt ställe och stolen gungar dig på ett behagligt sätt så att du slappnar av.

Det vita rummet

Under stjärnhimlen, när bubbelrörens färg varierar och du har hittat en avslappnad ställning kan du låta fantasin flyga. I rummet finns avslappnande musik, en vattensäng, en ramsäng med tyngdtäcke, säckstolar och gymnastikmadrasser.

Hantverksrummet

Arbetsborden, vars höjd och vinkel kan justeras gör det möjligt för många olika slags konstnärer att förverkliga sig själva. Här kan du spela brädspel, ljudspel, lägga pussel eller pyssla.

Verksamhetsrum

Rummet lämpar sig för lässtunder, dramaövningar eller avkopplande gymnastik.

Prislista:

Vid sidan av dem som bor i Eskoo kan alla intresserade använda sig av Sateenkaaris utrymmen. Utrymmena hyrs ut enligt prislistan nedan. Den första gången inkluderar en introduktion i hur utrymmena och anordningarna används.

Personer:

Kund med assistent/förälder                                                12 €/60 min
Studerande, pensionär                                                             12 €/60 min
Andra användare                                                                         18 €/60 min

Fysioakustisk stol, handledning/seriebesök                24 €/12 €
Rocking chair-länstol                                                                    6 €/gång 

Det kan finnas högst 3 kundbokningar samtidigt i upplevelsecentrets olika upplevelserum.

Priserna inkluderar: 

  • Moms 24 %
  • Första gången inkluderar introduktion i användningen av upplevelserummen och redskapen

Grupper:

Studerande-, daghems-, skol- och andra grupper         125 €/90-120 min
Studerande-, daghems-, skol- och andra grupper            70 €/60 min
Familjer                                                                                                    35 €/60 min

Priserna inkluderar:

  • Moms 24 %
  • En bokning för användning av alla utrymmen i Upplevelsecentret
  • Första gången inkluderar introduktion i användningen av upplevelserummen och redskapen

Användning av den fysioakustiska stolen och stolen med gungningsmekanism debiteras separat

Bekantningsbesök

30 minuters avgiftsfri presentation av utrymmena utan introduktion i anordningarnas användning.

Fråga mer!

Upplevelsecentret Sateenkaari

adress: Eskoontie 48, 60280 SEINÄJOKI
tfn +358 (0)44 4156 776
e-post: sateenkaari@eskoo.fi