Etusivu > Tapahtumat > Valmiuslain rajoitukset välittömästi voimaan Eskoossa

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Valmiuslain rajoitukset välittömästi voimaan Eskoossa

ma, 16.3.2020 klo 18:00-ma, 13.4.2020 klo 18:00

KORONAVIRUSTIEDOTE 16.3.2020

Valmiuslain rajoitukset välittömästi voimaan Eskoossa

 

Suomen hallitus ja viranomaiset saattavat 17.3. voimaan valmiuslain. Hallituksen linjaukset ovat voimassa 13.4.2020 saakka. Eskoo on linjannut toimintansa valmiuslain nojalla. Muutokset astuvat voimaan viimeistään 18.3.

Eskoo suojelee asukkaitaan, asiakkaitaan ja henkilökuntaa sekä näiden läheisiä rajaamamalla toimintaa kaikissa Eskoon yksiköissä.

 

  • Vierailut asumisyksiköihin on kielletty. Läheisiä autetaan yhteydenpidossa asukkaisiin sähköisillä välineillä. Eskoo varmistaa riittävät mahdollisuudet yhteyenpitoon kaikissa yksiköissä. Läheiset voivat neuvotella erityisissä poikkeustilanteissa vierailuluvasta yksikön palveluesimiehen kanssa.
  • Yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muihin ihmisiin. Eskoon asumisyksiköissä nämä järjestelyt hoidetaan tapaus- ja tilannekohtaisesti asiakasturvallisuus edellä.
  • Työ- ja päivätoiminta on keskeytyksissä keskiviikosta 18.3. alkaen kaikissa Eskoon palvelukeskuksissa. Eskoon asumisyksiköissä asukkaiden päiväaikaista toimintaa järjestellään uudelleen. Jokainen yksikkö tiedottaa asiasta omille asukkailleen ja sidosryhmilleen.
  • Lähiopetus oppilaitoksissa on keskeytyksissä 18.3. alkaen. Poikkeuksena tästä esiopetus sekä perusopetuksen 1–3 luokkien lähiopetus järjestetään niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.
  • Eskoon Kotopihlajan ja Vanamon lapset käyvät koulua sulkujen ajan kotona etäopetuksessa. Henkilöstöä lisätään ko. yksiköissä aamuvuoroihin.
  • Eskoon ruokalat ja kahvilat on suljettu toistaiseksi. Asukkaat ruokailevat ja herkuttelevat asumisyksiköissä tai ulkoilun yhteydessä.
  • Julkiset kokoontumiset rajoitetaan Suomessa kymmeneen henkilöön. Rajoitusta noudatetaan myös Eskoossa.
  • Ulkomailta palaavat suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt ohjataan kahden viikon karanteenia vastaaviin olosuhteisiin.

 

Seinäjoella 16.3.2020

va. kuntayhtymän johtaja Mervi Huttula

Tiedot

Alkaa:
ma, 16.3.2020 klo 18:00
Loppuu:
ma, 13.4.2020 klo 18:00

Tapahtumapaikka

Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo
Eskoontie 52
Seinäjoki, 60280 Suomi
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän palvelut siirtyvät 1.1.2023 alkaen kahdelle hyvinvointialueelle